Læs mere om vores

Oftes stillede spørgsmål​​

Her kan du få svar på mange af det mest stillede spørgsmål vi støder på i hverdagen. Har du spørgsmål som ikke er besvaret her på siden, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: 93 10 00 93

Inden jeres besøg hos os er det vigtigt, at hunden er grundt luftet af, så den kan holde sig det næste stykke tid. Det kan være meget stressende for hunden, hvis den skal holde sig under behandlingen.

Vi anbefaler dog ikke at gå en lang tur inden med formålet om at gøre hunden træt. Den vil blive naturligt rolig og træt under behandlingen, da det er anderledes ift. hverdagen.

Hunden skal komme i snor og så tør som muligt, da man ikke kan ordne pelsen, mens den er fugtig. Hvis du ønsker faconklip, fuld pels, bamse/hvalpe-look, er det meget vigtigt, at pelsen er børstet grundigt igennem og er fri for filterknuder.

Hunden vil altid blive vasket i forbindelse med behandling. (dog ikke fingertrim – se info om trim længere nede)

Ja! Vi bestræber os på at give både hund og ejer den allerbedste oplevelse. Hvis du som ejer ikke føler sig tryg, når du afleverer din hund, kan den læse det hurtigere, end vi kan nå at reagere. Derfor betyder det meget for os at have tid og overskud til at få jer til at føle jer godt tilpas, da det i sidste ende vil give jeres hund en bedre oplevelse på bordet med en rolig og personlig start.

Hos os bliver én hund klippet af gangen og vi forsøger derfor også at få overleveret færdige hunde, inden vi går i gang med den næste, så vi minimerer eventuelle stressende faktorer for hundene.

Man må desværre ikke opholde sig i salonen, mens hunden bliver ordnet. Dette skyldes vores erfaring med, at vores fokus bliver på at flytte og rette hunden, da den naturligt søger sin ejer i rummet, hvilket i sidste ende går ud over hunden. Det kan også ende ud i pludselige og dermed farlige bevægelser, som kan være uhensigtsmæssige, når vi står med skarpe redskaber og jeres elskede levende dyr.

Ja, der er to timers gratis parkering lige ude foran salonen.

Det er meget individuelt fra race til race, hvornår det er ønsket eller optimalt at få ordnet pelsen hos en frisør næste gang. Men fælles for alle hvalpe er, at det er en god ide at prøve og komme hos frisøren fra helt lille hvalp, så det bliver små positive oplevelser som en del af en stærk socialiseret hvalp. Vi anbefaler, at man starter helt fra man får hvalpen. Det kan både være, at man kommer til en negleklipning, men det kan også være et hvalpetjek, hvor vi mere dybdegående gennemgår alt fra pelspleje på netop din hvalp til trimmebordstræning, håndtering, negleklip m.m.

Det kan være alt imellem hver 3-12 uge og 1-2 gange årligt. Det kommer an på, hvad du som ejer ønsker, hvilken pelstype din hund har og hvor grundigt pelsen bliver holdt i dagligdagen. Vi rekommanderer at tage en individuel vurdering i samråd med frisøren for at få det rigtige interval for netop jeres hund.

De fleste hunde er trætte efter et frisørbesøg. Det er helt naturligt, da det er anderledes, end hvad de plejer at lave i løbet af en normal dag.

Ved filter/nedklip:

Hvis din hund har været meget filtret, og vi har været nødsaget til at klippe den kort nogle steder, eller i værste tilfælde over det hele, er det meget vigtigt, at der bliver taget ekstra forbehold for dette, når man kommer hjem. Din hund kan først og fremmest blive meget flov, og man må derfor ikke grine. Ros og ”hep” er derimod en god ide. Dette er den etiske del for både hund og ejer.

Der findes også andre opmærksomhedspunkter, når hunden er blevet klippet meget kort. Vi anbefaler ikke at lade hunden være alene de næste 24+ timer. Når hunden er blevet klippet kort, kan der ske en voldsom hudirritation på meget kort tid – både i form af ”hotspots”, men også ved at hun slikker eller klør dig i stykker. Dette sker primært mest ved intimområdet, på kinder eller at hunden ryster på ørerne, og dette kan slå øreflapperne i stykker. Derfor anbefaler vi også, at hunden ikke bærer halsbånd lige efter, da det slår meget hårdt, hvis hunden ryster på ørerne og de rammer halsbåndet. Ved voldsom slikken i fx intimområdet bør man smøre med vaseline, aloe vera, kopattesalve eller søge dyrlæge. Evt. tag en halskrave i brug hvis det er meget ekstremt. Sørg i øvrigt for masser omsorg – du har helt sikkert en hund, som meget gerne vil putte lidt ekstra den næste tid.

Nej, din hund må desværre ikke komme, hvis den er syg. Hvis du mod forventning, efter jeres besøg, finder ud af, at din hund muligvis har fejlet noget under besøget i salonen, som kan være smitsom såsom hjerte/lungeorm, lopper eller lignende, beder vi om, at du underretter os om dette, så vi kan give besked til de andre kunder fra den pågældende dag/periode.

Ja, Didde er uddannet i ”Landsforening for hundesoignering – Danmark”. Dette er en diplomuddannelse på tre år, hvor man er i mesterlære. Didde har været hundefrisør siden 2011 med efterhånden 80+ kurser bag sig. Kurser som nyeste trends, anatomi, førstehjælp på hunde, adfærd m.m.

Det er en rigtig god ide at gå til hundefrisør regelmæssigt året rundt. Hvis du vælger at springe klipningerne over i vinterhalvåret, risikerer du at få en langhåret hund som går ud og bliver rigtig våd. Derefter kommer den indenfor, hvor den ikke kan tage sin våde frakke (pels) af. Lidt senere skal din hund ud igen og er måske stadig våd inde i bunden. Dette gør, at din hund vil føle sig ekstra kold, hvilket hverken er rart eller sundt for hunden. Derfor er det en god ide at holde en længde på pelsen, som ikke filtrer og bliver så våd, at den ikke kan nå at tørre mellem lufteturene.

Klip og trim er to meget forskellige ting, men samtidig også to meget misvisende udtryk. Typisk forbinder man trim med at trimme med en hårtrimmer, men på en hund er dette udtryk noget helt andet. En ”hårtrimmer” er faktisk bandlyst i denne sammenhæng. Trim er, hvor man fingerplukker pelsen af ruhårsracer. Dette er en behandling som IKKE gør ondt på hunden, så længe man trimmer i de korrekte intervaller, og så længe hundens hud er sund og rask. Ruhårede hunde har flere lag pels. Typisk vil der være 2-3 lag pels, hvoraf det øverste lag pels er helt dødt og sidder løst, så man kan pille det af med fingrene. Derved laver man en fældning på én gang og tømmer alle hårsækkene samtidig. Efterfølgende vil lagene også gro ud ens og flot, så man kan skille de døde lag fra de levende. Dette kaldes også en rullepels. Hvis man klipper en ruhåret pels, vil pelsen højst sandsynligt være ødelagt for altid, da man klipper lagene over og ikke længere kan skille det døde fra det levende. Derfor er det vigtigt at finde en frisør, der ved præcis, hvordan netop din hunds pels skal håndteres.

Det kan dog i nogle tilfælde være nødvendigt at klippe en trimmepels, hvis pelsen ikke løsner og behandlingen ellers ville gøre ondt. Dette kan skyldes hormoner (kastration/sterilisation), medicin eller lignende.

Klip er med saks og maskine alt efter hvilket udtryk og hvilken frisure, man ønsker. Dette kan gøres på de fleste langhårede og bløde pelse uden at lave skade. Der er dog undtagelser, såsom spaniels, da de har silkepels.

Er du i tvivl om din hund skal klippes eller trimmes, kan du kontakte frisøren, og hun vil hjælpe dig på rette vej.

Din hund må gerne komme selv om den er i løbetid. Der er typisk kun en hund i salonen ad gangen, og jeg har endnu ikke erfaret, at det har forstyrret efterfølgende hanhunde.

Det er meget vigtigt, at du tager en ærlig snak med frisøren, hvis du har på fornemmelsen, at din hund kan finde på at være aggressiv. Alt efter hvad det drejer sig om, vil det stadig være muligt at få en tid til din hund, men du må også forvente, at der er opgaver, der ikke kan tages ansvar for, da jeg står alene og ikke går ind for fiksering.

Hvis din tæve er drægtig og du ønsker klip inden fødsel, skal det ske senest inden tæven er 4 uger henne. Der skal ligeledes informeres om dette inden. Der tages ingen ansvar for tidlig fødsel, men vi vil selvfølgelig bestræbe os på at skabe så roligt et miljø som muligt. Der kan aftales en specifik ”mælkebars-klip” tæt på fødsel. (dog ikke så tæt, at de klippede hår vil stikke hvalpene)