information om PELSPLEJE PÅ

RUHÅRSHUNDE

Din terrier skal have pelsen børstet mindst én gang om ugen. Helst hver dag når den er hvalp, så du vænner din hund til en hyggelig pleje. Væn også din hund til, at du må se tænderne. Børst dem dagligt med hundetandpasta. Tjek også poter, negle, øjne og ører.
 
Hvor tit skal min terrier trimmes?

Din terrier skal trimmes mindst hver 3.-4. måned, eller når pelsen er løs. I nogle tilfælde er dette hver 6 måned. Tag gerne din terrier med til din hundefrisør og få gode råd og vejledning om, hvad der er bedst for din terrier.

Hvilke redskaber bør jeg anskaffe?

  • Svinehårsbørste (til hvalpe)
  • Karte (børste med bløde stålpigge)
  • Mellemfin kam (til underuld)
  • Grov kam
Spørg din hundefrisør, så du anskaffer de helt rigtige redskaber.
 
Den daglige pelspleje.
Lær din hund at ligge eller stå på et bord. Hunden skal op i højde, så du selv står behageligt. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så hunden står fast. Det letter også hundens besøg hos hundefrisøren og hos dyrlægen, når din hund er vænnet til at stå på et bord.
Start med at børste hunden igennem med børsten/karten. Begynd de svære steder. Under forben, i lysken, bag ørerne osv. Børst i skilninger lag efter lag, helt inden fra huden, så man tydeligt kan se at lagene er helt redt ud. Børst gerne både med og mod hårenes groretning.
Filt undgås ved hyppig og grundig pelspleje. Hvis den grove kam ikke kan komme igennem pelsen, er det fordi der er filt. Hvis du ikke kan få filten løst op, bør du besøge hundefrisøren og få hjælp.
 
Skal min terrier vaskes?
En terrier der trimmes, vaskes normalt ikke så ofte, men børstes jævnligt. Ønsker du at bade den, må det ikke ske 14 dage før og efter trimning
 
Sådan vaskes en terrier.
Pelsen skal altid være redt helt igennem og fri for filt, inden hunden bliver vasket. Vælg en hundeshampoo, som passer til din hund. Gør pelsen helt våd, ifør derefter den opblandede shampoo, som skummes godt rundt. Dette gøres to gange, for at opløse alt snavset bedst muligt. Ifør herefter balsam, for nemmere udfrisering efterfølgende. Vær omhyggelig med at skylle al shampoo og balsam ud af pelsen, da det ellers kan give kløe.
 

Din terrier er i gode hænder hos en faguddannet hundefrisør. Besøg din hundefrisør og få gode råd og vejledning, så du får den bedste oplevelse for din hund.