information OM PELSPLEJE PÅ

PELSHUNDE

Din pelshund skal have pelsen børstet og redt flere gange om ugen. Helst hver dag, når den er hvalp, så du vænner den til en hyggelig pleje. Væn også din hund til, at du må se tænderne. Børst dem dagligt med hundetandpasta. Tjek også poter, negle, øjne og ører.
 
Hvor tit skal min pelshund klippes?
Din pelshund skal klippes eller ordnes ca. hver 4.-12. uge, når du selv klarer den daglige pelspleje. Tag gerne din hund med til din hundefrisør og få gode råd og vejledning om, hvad der er bedst for din hund. 
 
Hvilke redskaber bør jeg anskaffe?
  • Svinehårsbørste (til hvalpe)
  • Karte (børste med bløde stålpigge)
  • Grov kam (god afstand mellem tænderne)
  • Tæt kam (til øjenomgivelserne)
  • Pelsspray til ud frisering
 
Spørg din hundefrisør, så du anskaffer de helt rigtige redskaber.
 
Den daglige pelspleje.
Lær din hund at ligge eller stå på et bord. Hunden skal op i højde, så du selv står behageligt. Læg et skridsikkert underlag på bordet, så hunden står fast. Det letter også hundens besøg hos hundefrisøren og hos dyrlægen, når din hund er vænnet til at stå på et bord.
Start med at børste hunden igennem med børsten/karten. Begynd de svære steder. Under forben, i lysken, bag ørerne osv. Børst i skilninger lag efter lag, helt inden fra huden, så man tydeligt kan se at lagene er helt redt ud. Børst gerne både med og mod hårenes groretning.
Filt undgås ved hyppig og grundig pelspleje. Hvis den grove kam ikke kan komme igennem pelsen, er det fordi der er filt. Gør evt. området fugtigt med pelssprayen og pil filten fra hinanden med fingrene. Hvis du ikke kan få filten løst op, bør du besøge hundefrisøren og få hjælp.
 
Sådan vaskes en pelshund.
Pelsen skal altid være redt helt igennem og fri for filt, inden hunden bliver vasket. Vælg en hundeshampoo, som passer til din hund. Gør pelsen helt våd, ifør derefter den opblandede shampoo, som skummes godt rundt. Dette gøres to gange, for at opløse alt snavset bedst muligt. Ifør herefter balsam, for nemmere udfrisering efterfølgende. Vær omhyggelig med at skylle al shampoo og balsam ud af pelsen, da det ellers kan give kløe. Afslutningsvis føntørres pelsen samtidig med at den bliver børstet grundigt igennem, på samme måde som beskrevet ovenfor. Dette giver et bedre og længervarende resultat. Det anbefales at man vasker pelsen hver 7-14 dag, da ren pels er nemmere at holde filterfri.
 

Din hund er i gode hænder hos en faguddannet hundefrisør. Besøg din hundefrisør og få gode råd og vejledning, så du får den bedste oplevelse for din hund.